Praznična Sežana letos tudi z drsališčem in številnimi ponudniki

Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana (Zavod ŠTIP), Občina Sežana, ter Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov (ORA Krasa in Brkinov) bodo Praznično Sežano dodatno popestrili z drsališčem na Lipovem Listu v Sežani. Slovesno odprtje drsališča bo v sredo, 21. decembra 2022, ob 17. uri, drsalne spretnosti pa bodo obiskovalci lahko preizkušali vse do 19. januarja 2023.

Organizatorji so prepričani, da bo drsališče dobrodošla popestritev zimskega vzdušja na Krasu. K sodelovanju so povabili različne ponudnike in kulturne ustvarjalce celotne turistične destinacije Kras in Brkini. Ti bodo s svojimi pridelki in izdelki v ličnih lesenih hišicah in na stojnicah popestrili praznično ponudbo, dogajanje na prazničnem Lipovem listu pa bodo obogatili domači kulturni ustvarjalci.

Drsališče v velikosti 30 x 10m bo v dopoldanskem času za izvedbo športnih aktivnosti namenjeno šolam. Za obiskovalce pa bo odprto vsak dan med 15. in 21. uro, med novoletnimi počitnicami (od 24. decembra do 3. januarja) pa med 9. in 21. uro. Vstop na drsališče bo brezplačen, najem drsalk pa bo znašal 2 evra za otroke in 3 evre za odrasle.

Nabor prireditev in dogajanja v okviru Praznične Sežane 2022 lahko spremljate na www.visitkras.info

Za dodatne informacije o drsališču vam je na voljo Matej Glavina, Zavod ŠTIP, na e-naslovu matej.glavina@sport-sezana.com ali na telefonski številki 040 848 151.

Za več informacij o ponudbi, ponudnikih in kulturnem dogajanju na drsališču vam je na voljo Tinkara Gulič, ORA Krasa in Brkinov,  na e-naslovu tinkara@visitkras.info ali na telefonski številki 041 611 980.