Plezalna šola za otroke in mladino

Po nekaj letni odsotnosti se športno plezanje vrača v Sežano. Plezanje spada med naravne oblike gibanja in ima izjemne pozitivne učinke na razvoj moči rok in ramenskega obroča. Ker raziskave kažejo, da je ta sposobnost v velikem upadu, predstavlja plezanje odlično metodo za odpravljanje tega problema.

Vemo, da starši posvečate posebno skrb zdravemu telesnemu razvoju vašega otroka, zato bo plezalna stena letos obratovala celotno šolsko leto. Cilj je otrokom predstaviti plezanje skozi igro in jih navdušiti za šport. Na treningih bodo otroci potešili potrebo po gibanju, razvijali motorične sposobnosti in si ob premagovanju ovir oblikovali tudi pozitivno samopodobo.

CILJI PLEZALNE VADBE:

  • Vplivati na celosten razvoj otroka,
  • vpliv na gibalne sposobnosti (vzdržljivost, moč, gibljivost, koordinacija..),
  • osvajanje široke palete gibalnih izkušenj,
  • razvoj osnovne plezalne tehnike,
  • premagovanje strahu pred višino,
  • zabava in druženje s sovrstniki.

POTEK PLEZALNE VADBE:

Program bo potekal celotno šolsko leto 2023/24, s pričetkom v tednu od 18. septembra naprej. Vadba bo za otroke do 1. razreda potekala enkrat tedensko, za starejše pa bo možnost obiskovanja tudi dvakrat na teden. V času šolskih počitnic in državnih praznikov vadba odpade.

Za predšolske in otroke do 3. razreda bo poskrbljeno tudi za spremstvo do plezalne stene.

CENIK

  • Vpisnina 10,00 EUR
  • Mesečno plačilo za enkrat tedensko 30,00 EUR
  • Mesečno plačilo za dvakrat tedensko 55,00 EUR

ŠPORTNA OPREMA:

Otroci za plezanje potrebujejo osnovno športno opremo (trenirka oz. kratke hlače, majica, čisti copati) in napitek. Otroci, ki imajo svoje plezalne čevlje, jih lahko prinesejo sabo že na prvo vadbo.

VPIS

Prijavo na plezalno vadbo lahko oddate preko spletnega obrazca. Po uspešni prijavi boste prejeli potrditveno e-pošto. Število mest je omejeno. Vse podrobne informacije o plezalni vadbi boste prejeli teden pred začetkom programa.

INFORMACIJE IN POGOJI SODELOVANJA

Za več informacij nam lahko pišete na elektronski naslov plezanje@sport-sezana.com ali nas pokličete na telefonsko številko 041 962 934. Naprošamo vas, da si pred vpisom vodene vadbe na plezalni steni, preberete Pogoje sodelovanja.

KJE SMO

Plezalna stena se nahaja v Sežani, v neposredni bližini Mercatorja. Zraven stene se nahaja tudi nekaj parkirnih mest.