Odprto novo otroško igrišče v Sežani

Odprto novo otroško igrišče v Sežani

Otroška igrišča predstavljajo pomemben in nepogrešljiv del infrastrukture vsakega mesta. Več kot jih je in bolj kot so raznovrstna, večjo dodano vrednost predstavljajo za občane. Na Zavodu ŠTIP smo tako že pred leti pričeli z urejanjem in načrtovanjem novih otroški igrišč po Sežani, prilagojenih določeni starostni skupini. Na nova in obnovljena otroška igrišča umeščamo igrala, ki so narejena tako, da otroci razvijajo naravne oblike gibanja, kar je še kako pomembno za otrokov razvoj in razvijanje gibalne sposobnosti.

Tako smo danes v Sežani na ulici Tankovskih brigad otvorili nekaj popolnoma novega in inovativnega v svetu otroških igrišč. Gre za trampoline – prožne ponjave. In zakaj prav tako igrišče?

Trampolin je športna naprava, ki je namenjena skakanju in zabavi otrok. Skoki in poskoki spadajo med naravne oblike gibanja, ki predstavljajo najosnovnejšo obliko gibanja in na katerih temelji razvoj življenjsko pomembnih gibalnih sposobnosti. Z njimi tako gradimo gibalno podlago otroka, ki ji bomo lahko kasneje dodajali zahtevnejše gibalne vzorce in naloge.

Vadba na trampolinu pozitivno vpliva tudi na razvoj koordinacije, ravnotežja in srčno-žilnega sistema. Med skakanjem se krepijo mišice trupa, ramenskega obroča in stopal, s čimer odpravljamo težave z držo in ploskimi stopali. Visoki skoki s pomočjo trampolina pri otrocih lahko spodbudijo tudi občutek svobode in lebdenja, kar je zanje povsem novo doživetje. Trampolin je odlična izbira za vsakogar in ponuja veliko smeha in sprostitve.

Starše vseh otrok prosimo, naj dosledno upoštevajo navodila na igrišču, saj bo le tako lahko igrišče funkcionalno in dolgo časa uporabno. Želimo vam neizmerno uživanje na novem otroškem igrišču.