24.

marec 2019

19. MALI KRAŠKI MEDNARODNI MARATON

Trasa polmaratona poteka po ulicah Sežane in nato do Lipice, kjer prestopimo državno mejo. Iz Bazovice tečemo proti Padričam, Trebčam in preko Orleka nazaj proti Sežani. Proga je skoraj v celoti asfaltirana.

1. - 12.

julij 2019

POLETNI ŠPORTNI KAMP 2019

Kamp je namenjen vsem otrokom, starih med 5 in 14 let, ki si želijo veliko zabave, športnih aktivnosti, nepozabnih doživetij z najboljšim učitelji in znanimi športniki.

9. - 11.

avgust 2019

PRAZNIK TERANA IN PRŠUTA

Med številnimi kraškimi dobrotami sta največjo slavo ponesla v svet prav kraški teran in pršut. Veliko zaslug pri tem ima prireditev, imenovana Praznik terana in pršuta, ki predstavlja veliko in odmevno promocijo Krasa.

23. - 24.

avgust 2019

OBČINSKI PRAZNIK

V okviru občinskega praznika Sežane, med katerim bodo potekale številne prireditve, bo vrata svoje vinske kleti najprej odprlo podjetje Vinakras, ki vas vabi na vodene oglede in pokušino lokalnih dobrot.

21.

september 2019

TEKAŠKA DELAVNICA Z URBANOM PRAPROTNIKOM

Če ste začetnik ali pa že izkušeni maratonec vam toplo priporočamo tekaško delavnico. Z izkušenj vam povemo, da lahko vsaj 90 % rekreativnih tekačev še bistveno izboljša tehniko teka.

9.

november 2019

TEKAŠKI POZDRAV JESENI NA KRASU in MARTINOVANJE

Mila kraška klima omogoča idealne pogoje, da se v novembru na Krasu poslovimo od tekaške sezone. Za večino tekačev dogodek velja kot zaključek tekaške sezone, za druge pa dodatna motivacija in tekaški trening.