Aktualno

1.3.2019
Na podlagi 51. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18) ter na podlagi soglasja Občine Sežana št. 410-25/2017-11 z dne, 6.9.2018, Zavoda...
28.1.2019
Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana organizira tečaj strokovne usposobljenosti za opravljanje lokalnega turističnega vodenja.
10.1.2019
Turistični animator
3.1.2019
Tudi letos smo športne sile Občin Divača, Hrpelje Kozina, Komen ter Sežana ponovno združile moči in skupaj se bomo zahvalili vsem športnim delavcem za ves vložen trud na slavnostni prireditvi 11. 2. 2...
TIC Sežana

Predstavitev TIC Sežana

V turistično informacijskem centru v Sežani razpolagamo s pestrim izborom splošnih in turističnih informacij. Poleg slednjih, nudimo tudi bogato izbiro brošur, zgibank, katalogov, zemljevidov, tako Krasa, kot tudi celotne Slovenije. Na voljo imamo tudi zemljevid Krasa in Brkinov z vrisanimi kolesarskimi, planinskimi ter markiranimi potmi.

Na Krasu z okolico se odvijajo številne prireditve preko leta, le te mesečno zbiramo in posredujemo javnosti, kot tudi zainteresiranim posameznikom.

Zaradi vse večjega povpraševanja po naravnih in kulturnih znamenitosti Krasa, kot tudi po prenočitvenih in gostinskih kapacitetah, ter turizmu na kmetijah, imamo pripravljene predloge izletov, ki jih prilagodimo gostovim željam in interesom. Da pa bi turisti med obiskom Krasa in Brkinov preživeli svoj prosti čas čim bolj kakovostno in brez morebitnih neprijetnosti, imamo za njih organizirano lokalno turistično vodenje, katero z strokovno izobraženim kadrom spremlja turiste po krajini Krasa in Brkinov.

Spletna stran: www.visitkras.info.
E-mail: tic.sezana@visitkras.info

Turistični vodnik domačim in tujim obiskovalcem Krasa in Brkinov razkazuje in strokovno pojasnjuje naravne in kulturne zanimivosti, zgodovinske, etnografske in kulinarične posebnosti ter druge znamenitosti in značilnosti na območju petih kraško-brkinskih občin: Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Miren-Kostanjevica in Sežana.

Pravljica o Krasu in njegovih ljudeh
Pepin kraški vrt je na hortikulturni razstavi Hampton Court Palace Flower Show 2009, ki je drugi najpomembnejši hortikulturni dogodek na svetu, prejel najboljšo oceno in zlato medaljo v kategoriji malih vrtov.

©2000-2019 Zavod za šport, turizem in prosti čas, Kosovelova 1c, 6210 Sežana | t: 05 7301 480 | gsm: 051 339 759 | e: | spletna produkcija www.lombar.net